Iværksættere i TV2: Kunstig intelligens skal hjælpe stammere til flydende tale

Sebastian Schultz og Patrick Jørgensen. Sådan lyder navnene på to unge og ambitiøse iværksættere, der står bag virksomheden StutterTech.

De to jyder deltog mandag aften i TV2-programmet ‘Viljen til Seier’, hvor milliardæren Lars Seier Christensen får præsenteret en række opstartsprojekter, som han kan vælge at investere i. Programmet kan ses på TV2 Play.

Efter optagelserne, hvor Lars Seier Christensen afviste de to, fordi de ikke var langt nok i udviklingen, har han siden sagt ja til at investere 900.000 kr. i projektet.

StutterTech har desuden modtaget 276.000 kr. fra Innovationsfonden og indgået et samarbejde med Alexandra-Instituttet, der hjælper virksomheder med at udvikle og modne teknologier.

Ideen bag projektet er at anvende kunstig intelligens i en app, der er under udvikling. Softwaren i app’en vil optage og afspille det, som brugeren siger med lidt forsinkelse. Lidt som at tale i kor.

Denne metode har før vist sig at gøre talen mere flydende hos nogle stammere, men der er endnu ikke udviklet teknologier, som er gode nok til, at metoden har bidt sig fast hos stammere.

Den kunstige intelligens bag StutterTech betyder, at app’en i takt med brug skal kunne tilpasse sig det specifikke talemønster hos brugeren, så teknologien med andre ord virker bedre og bedre.

Samtidig er der tale om en løsning, der vil være brugervenlig og billig, mener de to iværksættere, som begge selv er stammere. Ifølge TV2 går de to efter en abonnementsordning på 195 kr. om måneden.

Holdet bag StutterTech som det ser ud i dag. Foto: Screendump fra StutterTech.com

Siden optagelserne har de stiftere to fået følgeskab af softwareudvikleren Thomas Øther Rasmussen, så de kan udvikle en prototype, der skal være klar fra 1. maj.

Ifølge TV2 er investeringen fra Lars Seier Christensen betinget af, at prototypen får positiv respons fra mindst 50 procent af brugerne i et testpanel.

Sker dette, kan det udløse en option på yderligere 1,7 mio. kr., som blandt andet skal bruges til at markedsføre app’en.

Du kan følge både projektet, iværksætterne og StutterTech på Facebook.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s